Adelsheim Willamette Valley Pinot Noir, 2015

Rött vin från Oregon, USA

318 kr

Dela:

Om vinet

Land
USA
Årgång
2015
Region
Oregon
Druva
100% Pinot Noir

Smaknoteringar

Med druvor från så många vingårdslägen och kloner visar detta vin upp ett brett spektrum av röda toner (kanderade körsbär, granatäpple och hallon) i näsan och munnen. Dessutom finns en lätt touch av mörka kryddor (muskot, kanel, allkrydda). Trogen husstilen så är vinet elegant med sömlöst integrerade och silkeslena, polerade tanniner. Finishen är lång och efter en stund i glaset dyker nya lager upp i vinet. Köp och drick nu eller lagra upp till 15 år.

Mer fakta om vinet

Kategori
Rött
Alkoholhalt
13,0%
Förpackning
750ml
Förslutning
Naturkork
Varunummer
79441
Produktion
14500 lådor

Lagring

10 månader på 23% ny fransk ek. Buteljerades i början av augusti 2014.

Vinmakning

Druvorna kommer till största delen från Adelsheims egna vingårdar i Chehalem Mountains och Ribbon Ridge. En liten del köps in från kontrakterade odlare i Willamette Valley. Druvorna skördas för hand och avstjälkas helt före de genomgår 6 dagars kallmaceration för att laka ur färg och smaker. Efter det tillsätts odlad jäst och vinet genomgår 7 dagars jäsning.

Poäng och omdömen

91 poäng Wine Enthusiast

Om producenten

Adelsheim Vineyard

1971 flyttade David Adelsheim, tillsammans med sin fru Ginny, från Portland till Willamette Valley med målsättningen att någon dag göra vin. Inspirationen hade de fått från tidigare resor till Europa där de fått upp ögonen för hantverksmässigt producerade viner. Då paret Adelsheim ankom Willamette Valley var vinproduktionen i sin linda med bara ett fåtal familjer som provade sig fram.

Dessa pionjärer startade utvecklingen i Oregon till att bli den vinregion i världsklass som det idag är. Adelsheim har idag en toppmodern anläggning i Newberg och räknas som en av regionens främsta producenter. Man äger och sköter själva om elva stycken vingårdar runt om i Willamette Valley, alla belägna på sluttningar. Vinmakare Dave Paige, som varit hos Adelsheim sedan 2001, gör viner i en stramare och mer återhållsam stil, alltid balanserade och långlivade.

www.adelsheim.com

Om Importören

Fine Wines Sweden

Fine Wines Sweden grundades 2007 av Kenneth Gustafsson och Jimmy Bjernfeldt. Sedan 2013 så driver Kenneth bolaget i egen regi. Kenneth är tidigare fotbollspelare med flera säsonger i bl.a Malmö FF, Trelleborg FF, norska Lyn och isländska Keflavik bakom sig. FWS är specialiserat på viner från Oregon och representerar även producenter från Washington, Kalifornien och New York.

finewinessweden.se

Göteborgs Vinhus rekommenderar även

 • Starmont Pinot Noir
  USA / Pinot Noir
  Starmont Pinot Noir
  2012
  Kalifornien
  Producent:
  Starmont Winery
  Läs Mer
 • Merryvale Pinot Noir
  USA / Pinot Noir
  Merryvale Pinot Noir
  2011
  Kalifornien
  Producent:
  Merryvale Vineyards
  Läs Mer
 • Nicolas-Jay Willamette Valley Pinot Noir
  USA / Pinot Noir
  Nicolas-Jay Willamette Valley Pinot Noir
  Nyhet
  2014
  Oregon
  Producent:
  Domaine Nicolas-Jay
  Läs Mer
 • Spioenkop Pinot Noir
  Sydafrika / Pinot Noir
  Spioenkop Pinot Noir
  Nyhet
  2013
  Elgin
  Producent:
  Spioenkop Vineyards
  Läs Mer